Sjukskrivning

Hade lönesamtal med min lagledare på jobbet i går så då passade jag även på att berätta att jag ska opereras och kommer behöva vara sjukskriven i 2 veckor någon gång i januari. Har varit lite nervös inför att berätta detta för henne men det gick faktiskt alldeles utmärkt. Jag berättade visserligen inte att det var just en bröstförstoring jag ska göra, utan jag sa bara att det var en operation där muskeltrådarna påverkas så pass mycket att jag inte får lyfta tungt på ett par veckor. Hon hade iallafall full förståelse att jag måste vila efteråt och tyckte att det var väldigt bra att jag var ute i så pass god tid. Hoppas bara inte det syns allt för mycket när man kommer tillbaka till jobbet, tack och lov så har vi väldigt pösiga arbetskläder och med en tight sport bh så borde det inte vara några problem.

Boob job

Från och med nu så kommer detta inte bara att vara en viktblogg utan även en "boob" blogg. Efter många års funderande så har jag äntligen samlat modet och bestämt mig för att göra en bröstförstoring. Har insett att detta faktiskt är något som jag "måste" göra för att kunna trivas helt med mig själv. Jag bokade konsultation i fredags så den 15 november ska jag befinna mig på Art clinic för att träffa plastikkirurgen. Hoppas på att sedan få en tid för operation i januari. Känns som en evighet tills dess, men med tanke på hur mycket jag kommer att ha och göra på jobbet i december så kan jag inte operera mig förrän efter nyår. Kommer behöva vara sjukskriven i 2 veckor då jag måste undvika tunga lyft.

Ätardag

I dag är det lördag vilket betyder att jag har "ätardag". Dessa ätardagar brukar kunna se lite olika ut, vissa dagar fullkomligt trycker jag i mig allt gott jag känner mig sugen på och vissa dagar kanske jag bara unnar mig en godare måltid med kolhydrater. Potatis kan jag känna ett sug efter ibland men det är nog det enda. Ris har jag exempelvis inte ätit på snart 7 månader. Det som står på ätar-listan i dag är: punschrullar (eller dammsugare som de också kallas), popcorn samt lite vin.

- 13,5 kg

Jag skrev ju i ett inlägg här nedan att det inte händer så mycket på vågen längre. Just denna vecka har det av nån anledning faktiskt hänt en hel del, 58,8 kg visade vågen i går vilket betyder en viktminskning på totalt 13,5 kg. Jag har jobbat kväll hela veckan och knappt hunnit träna nåt, däremot har jag ätit väldigt nyttigt vilket säkert är orsaken till att vågen börjar ge med sig igen.

Kalas

Var på ett 25-års kalas i helgen där det bjöds på massor av smörgåstårta, vanlig tårta, kakor, bullar och massa andra läckra bakverk. Eftersom jag tränat extra duktigt på morgonen så beslöt jag mig för att unna mig det som kakbordet hade att erbjuda. Det var många av min kille´s släktingar där på kalaset som jag inte hade träffat på flera månader, och eftersom jag hade en ganska tight tröja på mig den kvällen så fick jag trevligt nog många kommentarer om att jag måste ha gått ner mycket i vikt. "Vart har du tagit vägen?", "Du måste ha gått ner massor", "Har du börjat hårdträna?", "Nu får du inte bli smalare" var kommentarer som man fick höra under kvällen. Sånt är ju alltid trevligt att höra, men när folk säger saker som "Det är bra att du äter kakor, du som är så smal nu kan ju äta vad du vill", då blir jag lite sur. Ehh, hallå...hur tror de att man har tappat all denna vikt egentligen? Inte genom att äta kakor iallafall. Det är ju genom att INTE äta sötsaker som jag har gått ner i vikt, så hur tusan skulle jag kunna trycka i mig en massa bullar utan att det skulle kunna hända nåt? Visst är det viktigt att unna sig ibland, men i måttliga mängder.

Update

Usch vad dålig jag har blivit på att uppdatera bloggen, orsaken till det är nog för att det helt enkelt inte händer så himla mycket på vågen längre. Just nu väger jag 59,9 kg, vilket innebär att jag har lyckats spräcka 60-gränsen, yay! Tror nästan att kroppen börjar att säga ifrån, att jag faktiskt inte behöver tappa mer fett, jag är ju trots allt 172 cm lång så detta är egentligen en alldeles perfekt vikt för mig. När jag började med träningen och att äta nyttigt så var mitt mål just 59 kg, men nu när jag är här så känner jag mig fortfarande inte nöjd. Skulle vilja bli lite fastare i kroppen men det är så himla svårt att bygga muskler när alla "träningsmänniskor" man frågar säger olika. Får nog köra mitt eget race ett tag till och satsa på att träna för att behålla vikten, vilket kan vara precis lika svårt som att gå ner i vikt.

RSS 2.0