120 colour palette

Har precis beställt en 120 colour "Earth vs Pastels" eye shadow palette från Eleven. Denna kostar 319 kr men det finns även  en annan version med lite mer färgstarka kulörer för en billigare penning. Jag använder mest brunt och grått när jag sminkar mig så denna kommer nog passa perfekt. Jag har läst flera omdömen om paletten och alla skriver att det är mycket bra pigmentering i skuggorna vilket jag anser är väldigt viktigt då färgerna framhävs mer.


Min beställning

I fredags fick jag hem mitt paket från svensktkosttillskott.se. Köpte ju soltabletterna Karoten Mega och tack och lov så var kapslarna inte lika svåra att svälja som jag först trodde, med lite yoghurt så slinker de faktiskt ner utan problem. Jag köpte även solskydd av märket Hawaiian Tropic, faktor 20. Ska eventuellt testa att sola solarium i veckan för att se om soltabletterna håller vad de lovar och ger en djupare färg. Brukar ni sola solarium? Jag är egentligen emot det men ska prova en gång nu iallafall.

Restaurangbesök och bilkörning

Har precis kommit hem efter ett restaurangbesök i Storvreta med min kille, vi åt faktiskt pizza bägge två. Han tog även en öl till maten vilket betydde att jag var tvungen att köra hem, något jag inte gjort sedan innan operationen. Jag känner ju ingen smärta överhuvudtaget i brösten längre men när jag växlade samt rattade i rondellerna så kände jag iallafall hur det liksom ryckte till lite i bröstmuskeln, det gjorde inte ont men det kändes lite märkligt. Ska nog ta det försiktigt och inte köra i onödan ett tag framöver för säkerhet skull, det får killen göra.

Bardot pink

Jag piffade till naglarna i veckan, använde mig utav IsaDora´s  wondernail nagellack i färgen Bardot pink 615. Färgen framkommer inte exakt på bilderna men den är väldigt ljusrosa och fin. Limmade även fast lite nail art i form av två blå blommor på tummen och ringfingret. Blommorna ramlade dessvärre av efter några dagar eftersom att jag stöter i så mycket saker på jobbet. Jag kanske borde ha målat ett genomskinligt lack över för att det skulle hålla bättre.

1 månad

Det är inte bara fredag och löning i dag utan boobsen fyller faktiskt hela 1 månad! Kan knappt fatta att jag har haft bröst i 1 månad redan, tiden har verkligen gått fort. Innan operationen så kändes det som ett evigt väntande och det gör det faktiskt fortfarande kan jag säga. Förut så väntade man på att få operera sig och nu väntar man lika otåligt på att muskeln ska släppa efter så att brösten formar till sig samt på att få slippa sport bh´n så man får använda riktig bh istället. Har tagit lite nya bilder också så här kommer även en bild på dagsformen.

Mat logg 24/2

Frukost: Yoghurt med fiberberikade havregryn och en halv skivad banan
Mellanmål: Två skivor mörkt bröd med ost
Lunch: Gröt med banan och mandarin
Middag: Kebab med rivna morötter och stark sås

Gröt

I dag har jag gjort något som jag aldrig testat tidigare...kokat gröt. Möjligtvis att jag provade på det en gång i hemkunskapen i mellanstadiet men utöver det så har jag faktiskt aldrig kokat eller ätit traditionell havregrynsgröt. Jag använde mig utav fiberberikade havregryn eftersom de mättar längre än den vanliga varianten. Om man vill så kan man riva ner ett äpple för lite naturlig sötma i gröten istället för att använda massa onyttigt socker. Själva gröten i sig var väl inte speciellt smakrik tycker jag men med en halv skivad banan och mandarinklyftor som topping så smakade det helt ok. Ska definitivt testa på gröt igen nästa gång som jag behöver något nyttigt som mättar snabbt, helst med hallon och blåbär som topping.

Mat logg 22/2

Frukost: Blåbärsyoghurt med fiberberikade havregryn och en halv skivad banan
Mellanmål: Två skivor mörkt bröd med ost
Lunch: Tonfisksallad
Middag: Köttfärssås med rivna morötter (istället för spaghetti)

Betakaroten

Nu slår jag på stort här i mitt försök till att förbättra pigmenteringen. Har även beställt Betakaroten Mega från svensktkosttillskott.se En burk med 30 kapslar kostar 99 kr. Man ska ta en tablett om dagen och den innehåller 25 mg betakaroten. Just kapslar har jag extremt svårt att svälja men med lite yoghurt så borde det nog gå ner.

Maxosol

Jag har börjat äta maxosol sedan en vecka tillbaka i hopp om att inte behöva se så extremt blek ut. Jag äter en tablett om dagen och maxosol skyddar huden inifrån när man solar samt att brännan blir intensivare och håller längre. Jag är verkligen inget fan av solarium men funderar på att testa en gång iallafall för att se om tabletterna håller vad de lovar. Det tar dock ca 2 veckor innan tabletterna börjar ge verkan har jag läst. Ett paket innehåller 60 tabletter och kostar mellan 139 - 179 kr i de flesta hälsokostaffärer och på nätet. Någon som testat såna här soltabletter tidigare kanske?

Maxosol innehåller rikligt med betakaroten och vitaminerna B3, B6, C och E samt biotin, lycopen, zink och selen. Denna kombination ger en allmänt positiv näringseffekt åt kroppens kemi och hudens biologiska balans.

Använd Maxosol när du vill:
  • förbereda huden för solen
  • minska risken för rodnad och solöverkänslighet
  • få en fräschare hudton året runt
  • förlänga hållbarheten på din solbränna
  • minska risken för solrelaterat åldrande
  • tillföra din hud och din kropp ett mångsidigt näringstillskott

Semla

I dag har jag "ätar-dag" så i kväll är det bland annat en semla som ska avnjutas. Konstigt egentligen att något så enkelt som bulle, grädde och mandelmassa kan smaka så gott!

I provrummet

Jag har fått en ny hobby, att gå in i klädesaffärer och ta kort på när jag testar underkläder hehe. Jag var till HM i dag och provade lite behåar, det är fortfarande 2 månader kvar innan jag får börja använda vanlig bh med bygel så det känns inte direkt som någon idé att köpa hem någon än. Brösten är fortfarande ganska hårda och kommer nog hinna ändras en hel del tills det är dags att köpa den första riktiga bh´n. Jag provade först 75 D men den var för liten i kupan så då testade jag 80 D, den kändes bra i kupstorlek men den var alldeles för stor i underbandet, var tvungen att använda den innersta hyskan vilket inte är korrekt. Har ingen aning om vilken storlek jag egentligen kommer att hamna på, när det väl är dax så ska jag gå till Twilfit eller Triumph här i stan och få lite mer professionell hjälp.

Äntligen

Nu har det gått 3 veckor sedan operationen så nu kan jag äntligen hoppa upp på min kära motionscykel igen :) Tränade ingenting 2 veckor före operationen heller eftersom att jag var rädd för att dra på mig en förkylning, så i över 1 månad har man varit utan nån form utav träning vilket har kännts ganska märkligt. I dag trampade jag i 30 minuter på det lägsta motståndet eftersom jag ändå vill undvika att bli allt för svettig, sköterskan på Art Clinic sa att svett inte var bra för ärren.

Motivationsbilder - Sara Jean Underwood

Playboy´s Playmate of the year 2007, Sara Jean Underwood. Sara är nog min favorit av alla playmates, förutom att ha en naturligt snygg kropp så verkar hon även vara väldigt jordnära som person. Hon medverkar ganska ofta i realityserien The Girls Next Door eller Girls of the Playboy Mansion som den kallas i europa. Någon mer som brukar titta på det programmet?

Heavy lifting

I dag fick jag hem intyget från läkaren där det står att jag inte får lyfta tungt på jobbet den första tiden, fram till den 27 februari står det att jag enbart får utföra lättare arbetsuppgifter. Måste erkänna att det faktiskt känns ganska skönt att kunna få ta det lite lugnt på jobbet för en gång skull.

Omelett

I dag blev det omelett till lunch! Det smakar väldigt gott samtidigt som det är snabbt och enkelt att tillaga. I denna omelett hade jag stekta korvskivor, tomater och ost kryddat med svartpeppar och oregano.

Dagsformen 12/2

Här är en bild på dagsformen som jag tog i morse. Jag svällde upp som en spärrballong efter operationen vilket tydligen är ganska vanligt efter att man har varit under narkos. Alla receptbelagda smärtstillande tabletter gjorde inte saken bättre heller, man blev rejält förstoppad. Men nu börjar jag äntligen gå tillbaks till den vanliga formen igen :)

Stel som en pinne

Smärtan och spänningarna runt brösten har försvunnit helt och hållet nu men jag känner mig fortfarande väldigt stel. Jag höll på mycket med dans för några år sedan och är vanligtvis vig och böjbar men att kunna sträcka upp armarna över huvudet är fortfarande omöjligt. Det tar liksom stopp, speciellt i högerarmen. Detta är förhoppningsvis något som kommer att ge med sig, men jag vågar inte chansa att stretcha armarna än för att bli mer rörlig.
Här är även en bild på det som jag har sovit i efter operationen. Hittade en bred oversize t-shirt i byrån som har varit lätt att ta sig i och ur när man inte kan spreta med armarna hur som helst.

Before vs After

Hittade min bikiniöverdel som jag brukar använda för att sola i på somrarna. Kom på att jag hade bilder sparade på datorn från i somras så jag tog på mig bikinin och tog några nya kort för att jämföra hur den satt före respektive efter operationen. Som ni ser så var den nästan för stor innan och nu så täcker den knappt bröstvårtorna. Den bruna tejpen jag har på efter-bilderna är en special tejp som jag köpt från kliniken för att tejpa ärren.
Före
Efter

Mat logg 10/2

Frukost: Yoghurt med fiberberikade havregryn
Mellanmål: 1 tunnbröd med ost
Lunch: 5 prinskorvar och 2 stekta ägg
Middag: Fiskgratäng

Turtle

Kan undra hur pass länge man kommer behöva sova på rygg egentligen. Känner mig som en sköldpadda som tippat över och inte klarar av att komma tillbaks på fötter. Jag har ifs börjat vänja mig vid detta och har förvisso inte ont i ryggen längre, men att försöka lägga sig på sidan känns fortfarande som en önskedröm. Har testat litegrann men det liksom trycks ihop, drar och känns konstigt.

Måste ha intyg

I dag hade jag samtal med min lagledare på jobbet. Vi lade upp en plan för hur jag ska arbeta för att inte orsaka någon skada nu när man är nyopererad. Denna vecka + 2 veckor till är jag uppskriven på lättare arbete där jag inte behöver lyfta allt för tungt. De ville dock ha ett intyg från läkaren där det står att jag inte bör utföra tungt arbete de första veckorna, så när jag kom hem så ringde jag Art Clinic och de skulle försöka haffa Anders mellan operationerna och få honom att skriva ihop något. Jag blev så himla nojjig i går efter att ha läst en massa om komplikationer så det känns skönt att veta att jag faktiskt får ta det lugnt på jobbet nu.

Back to work

I dag var första dagen tillbaks på jobbet. Jag jobbar på Posten och varje morgon kollar man på en lista vart man ska vara stationerad under dagen och idag tyckte dem att jag skulle stå på klumpen vilket innebär att man kastar paket från ett rullande band ner i 20 olika burar som står nedanför en. Jag testade detta i en timme men sen kände jag att det började värka för mycket i höger bröst. Flera arbetskollegor tyckte att det var helt vansinningt att jag skulle vara placerad på denna uppgift när jag är nyopererad. Jag sa till lagledarna att denna form av fysiska arbete helt enkelt inte funkar just nu och då fick jag gå och sortera brev istället. Tack och lov ska jag ha ett möte med min personliga lagledare i morgon och det kan verkligen behövas för det verkar inte som att de riktigt har förstått riskerna med att sätta mig på för tungt arbete så här i början.

Jobb i morgon

Nu har jag varit sjukskriven i 2 veckor så i morgon måste jag återgå till arbetet, det känns lite jobbigt faktiskt. Nu är man ju van att sova så länge man vill men i morgon ringer klockan 04.45 :( Börjar klockan 6 på morgonen. Det ska bli spännande att se hur det går på jobbet med tanke på att det är så väldigt fysiskt med tunga lyft. Jag är så envis av mig så jag är rädd att jag ska lyfta tyngre än vad jag egentligen bör, men jag vill ju samtidigt inte råka göra illa mig.

Matförslag

Här kommer en lista på de maträtter som jag oftast äter. Till en början var det ganska jobbigt att avstå från kolhydrater såsom ris, pasta och potatis men numera känns det helt naturligt att istället äta ägg eller grönsaker till maten.


- Fiskpinnar, stekt lax eller pangasius filé med stuvad spenat eller kikärtor

- Hamburgare, Bacon eller Falukorv med stekt ägg

- Köttbullar eller Hemgjorda köttfärsbiffar med rödbetor

- Omelett med ost, tomat och salami

- Hot dogs med äggröra

- Kyckling och stekt majskolv

- Köttfärsfylld paprika i ugn

- Köttfärssås och vitkålsallad

- Chicken bits och kokta morötter

- Tonfisksallad, Kycklingsallad med fetaost

- Fullkornspannkaka med bacon

- Kött och stekt paprika eller wokgrönsaker




Atkinsmetoden

Jag fick en förfrågan om att berätta lite om den metod som jag har använt mig av för att gå ner i vikt. Egentligen så har jag väl inte följt en speciell diet till punkt och pricka men den metod som är mest identiskt med det som jag kör är i så fall Atkinsmetoden. Atkinsdieten innebär att man begränsar intaget av kolhydrater i syfte att få kroppen att ställa om från förbränning av främst glukos till förmån för förbränning av kroppsfetter. Atkinsdieten har fyra faser: Induktionsfas, viktminskningsfas, fas mellan viktminskning och underhållsfas, och underhållsfasen. Jag har dock inte gått igenom dessa faser utan jag har bara kört på att undvika kolhydraterna. Knäckebröd är dock något som jag äter flera gånger i veckan till frukost på jobbet. Tycker att detta påminner om GI metoden fast i en lite mer extremare version.
Tillåtna födoämnen enligt Atkins:
Kött
Fisk
Grönsaker
Ägg
Mjölkprodukter
Ej tillåtna livsmedel:
Potatis
Bröd
Ris
Pasta
Socker


Kombinera ej med alkohol

När jag opererades på Art clinic så fick jag med mig små påsar med tre olika sorters smärtstillande. Något som jag tycker är lite lustigt är att sköterskan envisades med att skriva på påsen att jag inte fick blanda tabletterna med alkohol. Är inte det en självklarhet att man inte blandar smärtstillande med alkohol? Jag påpekade för henne att jag knappast tänkt ta mig en sup så fort jag kom hem men hon ville absolut skriva detta på påsen ändå :P

Bygel bh

Här kommer ännu fler bilder, med dåliga mobilkameran dessvärre. Jag var till HM i dag och kunde inte motstå att testa en riktig bh med byglar. Det här med storlekar är lite knepigt, speciellt eftersom HM har ett ganska begränsat utbud av stora storlekar. Jag provade iallafall 80 D på dessa bilder men jag kände att underbandet var alldeles för stort. Sen när det väl är dax att köpa bh på riktigt efter några månader så får jag nog bege mig till Twilfit eller Triumph för att få hjälp att prova ut rätt storlek. Min killes ena syster jobbar faktiskt på Twilfit och har själv stora silikonbröst så där borde jag kunna få experthjälp. Hon vet dock inte om att jag har förstorat brösten ännu.

Träningsförbud

Något som känns väldigt jobbigt i och med bröstförstoringen är att jag inte får träna. Jag brukar vanligtvis försöka cykla på min motionscykel här hemma i 30 minuter om dagen men det måste jag vänta med i ytterligare 2 veckor ungefär :/ Själva bröstmusklerna påverkas ju inte direkt utav att man cyklar utan det handlar om att man inte får bli svettig, inte bra för ärren. Det ska bli skönt när de här första jobbiga veckorna är över så man får komma in i rutiner igen.

Spets

Jag hittade min tyg "bikini" i spets med knytband som jag beställde från nån sida för flera år sedan. Trodde att jag äntligen skulle kunna få användning för den nu men den har blivit på tok för liten.

Lite bättre bilder

Nu har jag lånat killens digitalkamera och tagit lite bättre bilder med blixt, man ser ju konturer och allt mycket tydligare då. Bh´n på dessa bilder är en storlek mindre än den jag hade på mig i provrummet på bilderna i inlägget nedan. Jag provade först storlek 40 men den var alldeles för stor i underbandet så jag köpte med mig storlek 38 hem.

Återbesök

I dag har jag varit på återbesök till Art Clinic. Fick träffa Veronica som böt tejp på mig och tog bort några trådar som stack ut utanför huden. Hon tyckte att allt såg väldigt bra ut och det var ju skönt att höra, jag var rädd att jag skulle få nån infektion i ärren eller nåt sånt men det såg fint ut.
När jag var klar på kliniken så gick jag runt på stan. Jag har ju suttit hemma varenda dag nu sedan operationen så det kändes faktiskt väldigt befriande att få komma ut och se lite folk ett tag. På HM hittade jag till och med en tyg bh utan byglar som jag köpte, 99 kr kostade den. Det var en väldigt märklig känsla att gå bland underklädesavdelningen och inse att de flesta storlekar numera är alldeles för små. Jag ska ju ha sport bh´n dygnet runt i flera veckor till men jag var bara tvungen att köpa något billigt för att se hur det ser ut. Här är några bilder som jag tog i provrummet med min dåliga mobilkamera, ska försöka ta bättre bilder med blixt sen.

Operationsberättelse

Jag vaknade vid 7 på morgonen av att min kille gick ut med hunden, han hade tagit ledigt från jobbet för att skjutsa mig och ta hand om allt på operationsdagen. Vid 8 ringde jag till Previa för att sjukanmäla mig och efter det gjorde jag den sista dubbelduschningen i descutan, jag duschade även håret i descutan vilket inte var några problem alls, många har annars fått väldigt trassligt hår av descutan lösningen. Sen var det en enda lång väntan tills killen skjutsade mig till kliniken, skulle vara där kl 12.15. När jag kom dit fick jag först sitta i väntrummet och passade då på att prata med två tjejer som var där på återbesök. Jag fick komma in på rummet ganska snabbt och där stod 3 sängar, även fast det skulle utföras tre operationer den dagen så fick jag aldrig någon rumskamrat. Sköterskan Pernilla gav mig strumpor och en morgonrock som jag fick byta om till och sen ställde hon en massa frågor som narkosläkaren behövde veta och hon informerade även om eftervård. Jag fick en liten plastmugg med fyra tabletter som jag skulle svälja och även fast jag har väldigt svårt att svälja smärtstillande så var det inga problem att få ner dem. Efter det satte hon in en kanyl i handryggen på mig och jag fick dropp med saltvattenlösning(?) för att jag inte skulle bli uttorkad, hade ju inte ätit något sen kvällen innan. Narkosläkaren kom för att ställa lite frågor och informera och sen kom Anders Liss för att rita en krigsmålning på mig som han kallade det. Båda läkarna gick på lunch och jag satt i sängen och filosoferade ett tag. Det fanns tv och dvd filmer tillgänligt men jag tittade aldrig på någon film. Efter ca 45 minuter kom narkosläkaren tillbaka och sa att det var dags för operation så jag gick på toaletten en sista gång. Klockan var 13.30 och när jag kom in i operationssalen så stod det två kvinnor där och väntade, en narkossköterska och en sköterska som skulle assistera Anders under operationen. Jag fick lägga mig på britsen och narkosläkaren började sätta fast en massa klisterlappar m.m. på mig för att kunna mäta värden och sånt när jag var sövd. Jag fick först smärtstillande genom kanylen och efter ca 30 sekunder så kände jag hur huvudet och nacken blev alldeles varm och det kändes tungt. Jag kände mig fortfarande klar i huvudet men det snurrade lite. Sen satte han in själva narkosmedlet och jag fick andas genom en mask. Narkosläkaren ställde frågor för att kontrollera om jag fortfarande var vaken, han frågade bland annat ifall jag brukade drömma mycket. Jag kände hur det blev varmt och lite stramt i vänsterarmens blodådra där medlet sprutades in och jag minns att jag tänkte att narkosmedlet förmodligen inte kommer funka på mig eftersom jag aldrig somnar...sen blev det svart. Jag somnade direkt, det var ingen övergående trötthet eller så utan jag gick från vaken och ganska klar i huvudet till komplett utslagen. När jag vaknade upp var klockan 14.50 och sköterskan stod bredvid mig och frågade hur jag mådde, de hade redan satt på min sport bh´n medan jag var sövd. Jag sa att jag mådde mycket bra och inte kände någon smärta över huvud taget. Jag vilade lite till och efter en timme började det spänna lite över brösten, jag fick då två panodil + en till smärtstillande tablett som jag inte minns vad det var. Anders kom in och berättade att operationen gått bra, han sa att han sytt in en tråd runt mina vårtgårdar eftersom att jag hade tubulära bröst. Han ville egentligen skära runt vårtgårdarna men han kunde ju inte direkt väcka mig ur narkosen och fråga det. Sen kom sköterskan Helen in och gav mig två smörgåsar och saft, efter det gick jag på toaletten igen och Helen sa att jag inte skulle låsa dörren ifall jag kände mig svimfärdig och behövde hjälp, men det var aldrig några problem. Jag mådde förvånansvärt bra och skuttade bokstavligen talat ur sängen. Jag ringde min kille för att be honom hämta mig, han var inte beredd på att jag skulle kvickna till så snabbt så jag fick sitta ett tag i väntrummet innan han kom. Jag fick en coca cola medans jag väntade och strax efter 17.00 kom han. Att gå till bilen själv var inga problem men jag kunde dock inte få på mig bältet själv. Vi åkte direkt till Apoteket för att hämta ut smärtstillande på recept, vi hade förberett en fullmakt så att min kille kunde hämta ut mediciner åt mig, men jag mådde ovanligt bra efter operationen så jag kunde hämta dem själv. När vi äntligen kom hem vid 17.45 så värmde min kille på lite mat till mig och jag satt mest i sängen resten av kvällen och tog det lugnt. Det började spänna mer och mer över brösten men jag kan absolut inte klaga på smärtan. Jag var beredd på att vakna upp till en olidlig smärta men det var inga problem alls. Jag tog två citodon och bäddade sedan sängen med fem kuddar för att sova sittandes. Hade svårt att somna men det var nog mest pga att man var så uppspelt över att äntligen ha fått bröst! Kan för övrigt varmt rekommendera Art Clinic Uppsala, de var väldigt trevliga och serviceinriktade under hela vistelsen.

my poor back

Vaknade med hemska smärtor i ryggen i dag igen. Min kille går upp strax efter 5 på morgonen för att gå till jobbet och då passade jag på att ta två citodon, vilket gjorde allt mycket bättre efter ett tag. Jag sitter fortfarande upp och sover men nu gled jag ner på rygg så att jag låg raklång i sängen, funkade bra. Usch jag hoppas verkligen att man kan sova på sidan snart.
I dag ringde jag iallafall till jobbet för att säga att jag blir hemma i 1 vecka till, ringde även till Previa. Måste även komma ihåg att ringa dem samma dag som jag återgår till arbetet för att friskförklara mig, det blir mycket att hålla reda på!

RSS 2.0