Bokat ny konsultation

Nu har jag ringt till Art Clinic och bokat in en till konsultation. Det var verkligen tur att jag ringde när jag gjorde för den enda tid som fanns kvar innan operationsdagen var den 22 december. Det är en del frågor i efterhand som jag skulle vilja diskutera med Anders och jag känner att jag behöver träffa honom face to face och inte bara skriva en massa mail med mina funderingar.
När jag kom hem från den första konsultationen så kom jag på att vi inte alls diskuterade olika mjukheter på implantat. Jag fick känna på ett implantat samt stoppa fingret i en burk med det kladdiga innehållet som finns inuti "gelehallon" men vi pratade aldrig om cohesive 1 eller 2.
Jag var ju som sagt inställd på framför muskeln men Anders vill lägga bakom. Jag börjar bli mer positivt inställd till bakom muskeln nu och det var även det jag hade planerat från allra första början när jag först fick tankarna på att operera mig för flera år sedan. Sen sa Anders även att han eventuellt kommer bli tvungen att korrigera bröstvårtan i efterhand eftersom jag är lite tubulär. Han pratade om att i så fall lägga in någon tråd  eller liknande, så detta måste vi även diskutera mer ingående. Jag har redan mailat honom om detta men ännu ej fått svar.
Anders verkar vara en väldigt duktig och human läkare, så jag tvivlar absolut inte på hans kirurgiska kompetens. Känner bara att jag måste få svar på en hel del frågetecken som kom upp efter den första konsultationen. Har läst om en massa nackdelar med bakombröst på olika forum vilket gör att man blir lite rädd, men när man gräver djupare så finns det ju även en massa nackdelar med framförplacering som man kanske inte först tänker på.

Platinum blonde

I dag har jag provat att färga håret hemma igen. Testade för första gången i somras och resultatet blev riktigt bra! Kände verkligen att barret behövde en uppfräschning nu så när vi var på Coop i dag och handlade så passade jag på att köpa på mig två paket av Jane Hellens ultrablond. Jag lät färgen sitta i ungefär 20 minuter, vågar inte ha i den längre med tanke på att min naturliga hårfärg också är ganska ljus. Ljust blev det, men vit i skallen vill jag verkligen inte bli.


velar

Usch vad jag velar angående det här med implantatet bakom eller framför muskeln. Hade egentligen velat gå in på plastikoperationsforumet (POF) men det verkar ligga nere av någon anledning. Hade verkligen behövt titta på en massa "bakom" bilder just nu och den sidan har faktiskt massor av bra foton som folk har lagt in. Jag har googlat en del på bröstbilder men jag verkar bara komma till en massa dåliga amerikanska sidor. För tillfället så ställer jag mig faktiskt mer och mer positiv till Anders förslag om bakomplacering. Åh vad svårt det är! Jag tänker ju inte föda några barn så jag planerar ju att ha implantaten så länge som det bara går.

Operation bokad

Nu har jag kommit hem från konsultationen! Den kändes faktiskt en aningen "stressad" men operationen är iallafall bokad, den 11 januari 2011 lägger jag mig under kniven. Storleken blev 425 cc släta high profile men jag har ännu inte bestämt ifall jag vill ha framför eller bakom muskeln. Jag var inställd på framför men kirurgen ville helst lägga bakom och pratade så himla gott om bakomplaceringar, så vi får se hur det blir. När jag kom hem så kom jag på att vi inte ens diskuterade olika hårdheter, så om det blir cohesive 1 eller 2 vet jag inte heller än. Måste ringa kliniken sen och se till att jag får komma på ett till besök för att klämma och känna lite mer på implantaten.

Off I go

Nu ska jag cykla iväg till konsultationen, spännande =)

Ristest

Har gjort ristestet i dag igen men jag blir inte så mycket klokare angående vilken storlek jag bör ha eftersom riset spretar åt alla håll och kanter. Har testat att lägga ris i både en plastpåse och en strumpa men det är så svårt att forma tycker jag så jag väntar nog med att dra några slutsatser tills konsultationen i morgon då man får prova riktiga implantat i sport bh.

Snart dax

Måste erkänna att jag nästan börjar bli lite nervös, det är ju äntligen dax för konsultationen nu på måndag! I dag har jag iallafall klippt och klistrat ihop det slutgiltiga kollaget med bröstbilder som jag ska visa för läkaren. Har även tagit med en del bilder på bröst som jag inte gillar, exempelvis där själva formen är alldeles för konformad eller hängig. Hoppas verkligen att Anders har förståelse för det resultat jag vill uppnå, om allt går som jag vill så försöker jag nog boka in tid för operation redan på konsultationen. Vill helst ha en tid i början av januari och det borde inte vara några problem tycker jag.
Nu ska jag fortsätta med matlagningen. Potatisgratängen står i ugnen så i kväll blir det gratäng, fläskfilé och skräckfilm. Viktigt att unna sig lite gott på helgen så att man orkar vara nyttig på vardagarna för att hålla vikten.


Storlekar

Har suttit nästan hela dagen och kollat runt efter bilder på en massa operationsforum. Jag har ingen aning om vilken storlek som passar mig bäst så därför försöker jag hitta bilder på kvinnor med ett likadant utgångsläge som mitt och sedan jämföra deras resultat med mina önskemål i hopp om att få någorlunda klarhet i vilken storlek på implantaten jag bör ha. Tror att 400-450 cc skulle passa mig bra då jag är ganska lång och har en bred bröstkorg, sen kan det ju hända att läkaren inte tycker likadant. Ju större implantaten är desto mer risker tar man. Främsta skälet till att jag vill operera mig är pga själva formen, men ska man lägga ut så pass mycket pengar på en operation så vill man ju givetvis även att det ska synas att man fått en större "hylla" ;)


Dödsfall

Usch vad hemskt, en 34-årig kvinna avled i går efter att ha genomgått ett plastikkirurgiskt ingrepp. Man blir ju lite nojjig när man läser sånt här, men det stoppar dock inte mig från att opereras. Jag är nog mer rädd för att få en kanyl i armvecket än för själva sövningen.

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2198381/kvinna-dog-efter-skonhetsoperation

Time

Nu är det mindre än 2 veckor kvar till konsultationen och varje dag känns som en enda stor nedräkning. Förut räknade man veckorna men nu räknar man nästan timmarna tills det är dags att befinna sig på Art Clinic. Vågar inte ens tänka på hur mycket man kommer stirra i kalendern när man väl har bokat operationstid.RSS 2.0