Sjukskrivning

Man har ju rätt att vara sjukskriven 7 dagar utan läkarintyg så i morgon är det egentligen tänkt att man ska återgå till arbetet. Med tanke på hur tunga lyft som förekommer på mitt arbete hela dagarna så kom jag överens med min chef att jag skulle vara hemma i 2 veckor, så jag ringde Art clinic i morse och de skulle skriva ihop ett intyg som jag får med mig på onsdag då jag ska dit på återbesök. Jag är betydligt mer rörlig i armarna nu men det hugger verkligen till i bröstmusklerna när jag råkar ta i lite för hårt. Jag klarar inte ens av att lyfta min hund på 8 kg än så jag hade verkligen inte klarat av att jobba och lyfta närmare 100 stycken backar om dagen på 15 kg styck.
I dag får jag för övrigt klara mig själv. Killen har börjat ett nytt jobb i dag och måste återgå till arbetet även fast han inte känner sig helt hundra efter den där nya medicinen. Pappa har iallalfall tagit ut hunden så det slipper jag, annars funkar det väldigt bra tycker jag. I morse vaknade jag dock alldeles stel och kallsvettig, var tvungen att ta två citodon även fast jag sagt att jag inte ska ta dem mer, men det hjälpte verkligen mot smärtan.

Back pain

Det börjar bli lite jobbigare att sova igen tycker jag. Även fast smärtan i själva brösten och armarna har minskat betydligt så är det svårt att kunna räta ut ryggen ordentligt. Det spänner över brösten och i ärren när jag försöker sträcka på mig och därför måste jag konstant gå lite hukad vilket har gjort att ryggen tar stryk. På mornarna är det som värst när man är extra stel, vågar ju inte ta citodon heller pga magen så nu tar jag två alvedon och en diklofenak, men vet inte om det hjälper så mycket egentligen.
I dag ska jag iallafall försöka mig på att duscha vilket ska bli väldigt skönt, ser ut som ett troll i håret.

Constipated

Jag känner att jag blir mer och mer rörlig i armarna för varje dag som går. Det spänner och ömmar fortfarande en hel del över brösten men jag behöver knappt ta några smärtstillande tabletter längre. Det går betydligt bättre att sova nu också, det var bara första natten som var en riktig mardröm. Nu halvligger jag i sängen med tre kuddar och kan faktiskt sova hela natten utan att vakna till, kan dock inte sova på sidan än.
Något som däremot är riktigt jobbigt är denna hemska förstoppning, som många verkar få efter att ha genomgått en operation med narkos. Jag är alldeles stenhård och svullen om magen, har testat dulcolax (laxeringsmedel) men inte ens det hjälper. Har iallafall slutat äta citodon eftersom att det tydligen bidrar till att man blir hård i magen. Man kanske borde prova det gamla knepet med vanliga katrinplommon?

The boobs

Här kommer en bild som jag tog lite snabbt i går kväll, ska försöka ta lite fler bilder i dag. För tillfället så är brösten så himla tajta och hårda, längtar verkligen tills muskeln börjar släppa efter så att dem sjunker ner och får en mer rundare form, de brukar även se större ut när de väl sjunker ut på sidorna. Detta lär nog dock ta ett antal veckor så man får vänta tålmodigt. Därför är det bra att fotografera sig själv flera gånger i veckan så att man kan gå tillbaka och se att brösten faktiskt har utvecklats, det är ju så lätt att stirra sig blind annars och tycka att det aldrig händer nåt.
Lägger även upp en före bild här från i somras då jag hade min bikini som jag inte ens kunda fylla ut en A kupa på. Om jag inte minns helt fel så hade jag nog till och med skumgummi inlägg i den där bikinin, jisses vad platt man var.

Invalido

Har inte hunnit skriva någon operationsberättelse än eftersom att jag har varit tvungen att agera sjuksyster åt min sambo. Han har en tarmsjukdom som heter ulcerös kolit och var tvungen att sjukskriva sig från jobbet i går morse pga att han har fått kraftiga biverkningar av sin nya medicin. Så i dag har jag följt med honom till vårdcentralen för att lämna blodprov, torkat upp spyor och andra trevligheter. Tack och lov så blir jag mer och mer rörlig i armarna så för tillfället så tar vi hand om varandra. Jag tog till och med ut hunden på en promenad själv i dag och det gick förvisso bra denna gång, men hade jag råkat möta en annan hund så hade jag aldrig haft kraft att hålla tillbaka Rocky i kopplet, så det är nog säkrast att min sambo och pappa fortsätter att ta hunden ett tag framöver. I morgon ska jag iallafall se till att försöka ta lite bilder :)

Bye bye A cup

Har en hel låda med en massa söta små underkläder som måste slängas eftersom att de numera är för små, dessa på bilden är ungefär en femtedel utav dem och dessa är de finaste. Några utav dem har jag faktiskt inte ens använt så kanske lägger ut några annonser på Tradera senare. Det lär ju dröja ett tag innan jag köper några nya underkläder eftersom jag varken får använda vanlig bh på minst 2 månader samt att brösten hela tiden förändras, har ingen aning om vilken storlek jag kommer att hamna på. Tills dess är det bara att stå ut med sport bh´n.

Bilder

Här kommer lite bilder som jag tog under gårdagen. Inte världens bästa kvalité kanske men det var lite svårt att ta bilder på sig själv när man låg på kliniken.

Detta hade jag på mig till Art Clinic. Rosa mjukisbyxor, linne samt en tröja som går att knäppa upp framtill. Linnet hade jag dock inte på mig på hemvägen men allt annat gick bra att klä på sig själv.
Det jag var mest nervös för var att sätta fast kanylen på handryggen. Gillar verkligen inte nålar men det var inte så farligt faktiskt. Det gjorde mer ont när de sprutade in morfinet och sömnmedlet i kanylen än vad det gjorde att sätta fast själva nålen/röret i blodådran.
Här är en ganska dålig bild på krigsmålningen som Anders kallade det. Han ritade en massa streck och cirklar i olika färger på mig.
När jag kom till kliniken fick jag sätta på mig deras strumpor och morgonrock. Det fanns tre sängar i rummet och även fast det skulle utföras tre operationer den dagen så kom det aldrig in någon rumskamrat. Sängen var höj- och sänkbar.
Jag hade en ställning på sidan av sängen med dropp innehållandes vätskeersättning. Jag fick inte dricka något efter klockan 10 och fick därför saltvatten(?) direkt i blodet för att inte bli uttorkad. Jag fick även en hel hög med tidningar samt DVD filmer till tv´n som hängde i taket, men jag tittade aldrig på någon film utan låg mest bara och filosoferade.

Sleepless

Usch vad jobbigt och svårt det var att sova i natt. Jag släckte lampan vid 21.15 och försökte då sova raklång på rygg med en massa kuddar omkring mig, men vid midnatt så hade all smärtstillande gått ur och det spände och högg till i brösten så fort jag rörde mig. Jag tog två citodon och staplade upp kuddarna så att jag kunde sova sittandes, det gick mycket bättre. Kan inte påstå att det har blivit speciellt mycket sömn i natt men eftersom man är ledig hela dagarna nu så får jag passa på att ta lite kortare tupplurar. Man får ont i ryggen som tusan också, dels för att det inte går att sova på sidan och även för att själva knäppningen på sport bh´n skaver in i ryggen på mig. Längtar tills man kan sova på sidan och utan denna sport bh, men måste ha den dygnet runt i 4 veckor nu.

Nyopererad

Nu är jag nyopererad! Allt har gått väldigt bra, över förväntan. Kan inte påstå att jag har någon direkt smärta, det spänner lite i brösten och det ömmar lite när jag tar djupa andetag samt försöker öppna dörrar och trycka på knappar, men annars känns allt väldigt bra. Jag var beredd på att vakna upp till en olidlig smärta men det kändes faktiskt inget alls. Har fått recept på citodon, alvedon och diklofenak. Nu ska jag gå och vila lite i sängen men i morgon lär jag skriva en mer utförlig operationsberättelse.

Snart dax!

Åh snart är det dax! Jag har precis gjort sista tvättningen av håret i descutan och snart ska jag även duscha kroppen en sista gång. Jag ringde Previa i morse för att sjukskriva mig och det var inga bekymmer, ska ringa dem om en vecka igen och säga när jag återgår till arbetet. Jag ska ju vara vid Art clinic klockan 12.15 så min sambo skjutsar mig dit vid 11.40. Börjar känna mig ganska hungrig men nu är det på tok för sent att äta något, jag tog en sista smörgås i går kväll vid halv 9 tiden. Dricka vatten får jag göra fram till klockan 10 i dag.

Pappersimplantat

Här är en bild på en annorlunda skapelse som jag har gjort. Det här med storlekar på implantat är ju så himla svårt så för att få ett hum om hur pass stora mina implantat egentligen är så har jag klippt och klistrat ihop detta pappersimplantat. Jag ska ha Mentor high profile, runda, textuerade, 425cc och dessa mäter 12,5 cm i diameter samt 5,2 cm i projektion. Jag har även klippt ihop några fler storlekar för att jämföra hur pass mycket det egentligen skiljer med 25cc hit eller dit.

Descutan

Nu är den första duschningen avklarad. Måste ju dubbelduscha i descutan tre gånger innan operationen för att ta död på alla bakterier och minska risken för infektion. Det värsta är att man inte får använda hudlotion efteråt för då förstörs det här skyddet som descutan bygger upp, så för tillfället är jag alldeles torr i ansiktet och det känns som att pannan ska brinna upp. Jag var väldigt orolig över att håret skulle bli förstört men det verkar inte vara några som helst problem, det varken tovar sig eller blir frissigt. Nästa dusch ska jag göra vid 8-tiden i kväll och den allra sista duschningen gör jag någon timme innan jag åker till kliniken i morgon, ska vara där kl 12.15.

Lista

Jag var till centrum i går och handlade det sista inför operationen. Det jag köpte var:

- Två paket Descutan
- Alvedon 500 mg (typ det enda smärtstillande man får äta innan operationen)
- Dulcolax (mot förstoppning vilket tydligen är ganska vanligt efter operation)
- Nya hipsters att ha under själva operationen
- Micropore kirurgtejp
- Klorhexidin
- Comviq Kompis så att jag kan ringa efter min sambo när jag vaknat ur narkosen.

Countdown

Nu börjar det närma sig på riktigt! Jag har gjort en liten countdown kalender där jag räknar ner och bockar av dagarna fram till operationen och nu finns det liksom inte så många dagar att kryssa över längre. Helt sjukt vad tiden har gått fort egentligen. Minns när jag ringde till Art Clinic den 10 september för att boka konsultation, det var ju en evighet sedan men det känns som att det bara har gått några veckor haha.
I dag ska jag för övrigt tvätta en massa. Man ska ju dubbelduscha i Descutan tre gånger innan operationen för att döda alla bakterier och måste då sätta på sig kliniskt rena kläder varje gång så i dag ska jag tvätta både sängkläder, sovkläder, vanliga kläder samt mjukisbyxor som jag ska använda på operationsdagen.

Panties

Måste bege mig ut för att handla i dag igen. Jag har läst på lite om operationen och tydligen så opereras man enbart i trosor och eventuellt strumpor som man får från kliniken. Jag brukar vanligtvis bara använda string men det känns inte så passande att ligga med rumpan bar på operationsbordet hehe, så i dag ska jag kolla efter ett par rediga hipsters/boxershorts. Hittade några på Kappahls hemsida som såg ganska lovande ut, men vi får se vad jag hittar när jag kommer dit.
79 kr

Storlekar

Jag var nere på stan tidigare i veckan och när jag gick in i affärer som Lindex och Kappahl så kunde jag inte låta bli att snegla på de stora kupstorlekarna vid underklädesavdelningen. Storlek 75 D såg ju helt gigantiskt ut, jag har inte riktigt lyckats smälta att jag från och med tisdag aldrig mer kommer att vara en storlek 75 A. Eftersom silikonbröst kräver större kupstorlekar pga att de inte är lika formbara som naturliga bröst så kommer jag förmodligen till och med hamna på storlek E - F, beroende på underklädestillverkare. Ett par opererade bröst kan alltså visuellt se ut som en C-kupa men kräva en E- kupa i storlek, låter lite knepigt kanske men ganska logiskt när man tänker efter. Jag försökte förklara detta för min kille men han fattade inte riktigt och undrade bara varför jag skulle ha en bh som var flera storlekar för stor, haha.

Time flies

Herregud vad dagarna flyger förbi, det är ju snart dax för operation! I morgon efter jobbet ska jag iallafall köpa hem en massa saker som jag måste skaffa innan operationen, Descutan bland annat. Sen borde jag även köpa på mig kirurgtejp, klorhexidin, alvedon etc. Får skriva en utförlig lista sen så att jag inte glömmer något. Måste även tvätta en massa eftersom att kläder och sängkläder måste vara rena och helt bakteriefria, vilket är lite svårt när man har hund.

One week to go

Om exakt en vecka så ligger man förmodligen alldeles groggy på uppvaket vid den här tiden, med betydligt större bröst. Det känns fortfarande väldigt avlägset på nåt sätt, min hjärna har inte riktigt greppat att jag faktiskt ska genomföra detta. Jag har velat göra en bröstförstoring i flera år men jag har ändå alltid kännt som att detta är något som "andra" gör och som jag aldrig skulle våga genomföra. Men nu händer det faktiskt! Hoppas för Guds skull att allt kommer gå komplikationsfritt.

Motivationsbilder - Kendra Wilkinson

Jag är ett stort fan av The Girls Next Door och har alla säsonger hemma på DVD. Kendra Wilkinson har alltid hållit på med sporter och det syns verkligen på hennes vältränade kropp, nu är ifs dessa bilder från innan hon blev gravid men av de nyare bilder som jag sett på henne så verkar hon ha kommit tillbaka till sin ursprungliga form.

Fått en tid

Operationskoordinatorn på Art Clinic ringde mig i går för att styra upp lite angående operationsdagen. Jag ska befinna mig på Art Clinic klockan 12.15 och själva operationen ska börja ca 14.00, den tar ungefär 45 minuter. Sen tåls det att se hur pass länge man får ligga kvar innan man får åka hem men vanligtvis brukar man kunna vara redo för hemfärd efter ca 3-5 timmar, de vill iallafall se att man kan äta samt gå på toaletten som vanligt innan de släpper hem en. Om jag vill äta en sista gång innan operationen så måste jag göra det senast 6.00 på morgonen och då får det inte vara något tuggbart utan endast yoghurt eller saftsoppa, dricka klara drycker får jag däremot göra fram till 10.00. Jag är ju van att gå upp väldigt tidigt pga mitt jobb så jag kommer nog ställa klockan på 5 eller liknande och försöka få i mig lite yoghurt.
Usch jag börjar bli ganska pirrig nu faktiskt, har börjat få svårt att somna på nätterna för att jag tänker så mycket på operationen, men det beror nog snarare mer på förväntan än nervositet.

11 januari

I dag är det den 11 januari och egentligen skulle man ha varit nyopererad vid det här laget, men operationen blev ju som sagt framskjuten pga att kliniken ej hade någon narkosläkare tillgänglig. Istället har jag spenderat precis hela dagen på jobbet då jag var tvungen att jobba övertid flera timmar, på hemvägen gjorde jag dessutom världens vurpa på cykeln så nu har jag fått en stor röd bula på låret som gör hemskt ont :/  Det känns iallafall som att dagarna går väldigt fort ändå och nu är det faktiskt bara 2 veckor kvar tills man har sina efterlängtade boobs!

Betalning registrerad

Ringde precis till Art Clinic för att kontrollera att de har fått in betalningen. 20% av beloppet skulle betalas inom ett visst datum för att boka sin operationstid och den resterande summan skulle betalas minst tio dagar innan operationsdatum. Nu blev ju dessvärre min operation uppskjuten så betalningen gjorde jag långt innan nyår, men de hade iallafall registrerat summan och jag behövde tydligen inte ta med mig något kvitto att visa på operationsdagen.
Det känns ganska surt att det  skulle ha varit operationsdag i morgon egentligen =( Art Clinic samarbetar med narkosläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala och därför fanns det ingen tillgänglig. Jag vart ganska ledsen när de berättade att operationen skulle bli uppskjuten men nu känns det iallafall bättre eftersom de påpekade att de faktiskt hade försökt med alla medel att skaffa en narkosläkare till den 11/1. Men det är dåligt planerat ändå med tanke på att både jag och min sambo måste ta ledigt från jobbet. Aja, nu ska jag inte vara bitter utan istället räkna ner dagarna till den 25/1 då jag (förhoppningsvis) faktiskt ska opereras!

Citat


A second on the lips, a lifetime on the hips!




Frukost

Min killes lillebror är här och sover över hos oss under helgen och varje gång han är här så har vi som tradition att åka och köpa färska frallor på morgonen. Jag åt en fralla i morse men den smakade inte alls så gott som jag mindes det, bara luft och mjöl kändes det som, sen mättar de verkligen inte heller. Så jag kör nog på mitt vanliga koncept och gör en smoothie nu, istället för att trycka i mig fler onödiga kolhydrater som jag ändå inte ens njuter utav. Det är viktigt att lyxa till det på helgerna ibland och unna sig något gott, men om det inte är något som jag är sugen på så kan jag lika bra vara utan.
Robin och jag började för övrigt dagen med att gå till gymmet i morse, vi försökte få med hans lillebror också men han ville inte kliva upp ur sängen haha. Känns skönt att ha gymmandet avklarat iallafall, senare i dag ska jag nog försöka hitta ett par nya träningsbyxor för alla jag har nu börjar bli lite väl lösa i midjan, vilket ifs är något positivt :p

Mat logg 6/1

Frukost: 3 skivor flatbröd med ost, 1 mandarin
Lunch: Fruktsallad (banan, äpple, apelsin) med fiberberikade havregryn och lite vaniljyoghurt
Middag: Fläskfilé med stekt paprika

Usch vad hemskt

Jag läste på plastikoperationsforumet POF för några dagar sedan där en tjej berättade sin operationshistoria som gått väldigt snett. Istället för att vakna ur narkosen med ett par nya bröst så fick hon istället åka ambulans till akuten eftersom att läkaren hade råkat punktera ena lungan på henne när han skulle skära igenom en muskel. Jag ville givetvis veta vilken läkare som gjort detta och upptäckte till min stora förtvivlan att det är samma klinik och samma kirurg som ska operera mig! Detta är verkligen inte vad man vill höra när det bara är ca 2 veckor kvar tills man själv ska lägga sig under kniven :/ Hade mardrömmar samma natt och vaknade alldeles kallsvettig. Nu känns det dock lite bättre och jag försöker intala mig själv att Anders ändå har rykte om sig att vara en väldigt duktig kirurg och att han förmodligen är mer försiktig efter denna händelse. Jag har faktiskt inte kännt mig speciellt nervös inför operationen och sövningen innan men nu har jag blivit väldigt nojjig över vad man ska mötas av när man vaknar upp ur narkosen. Ska även tillägga att kvinnans lunga i denna händelse har läkt ordentligt, hon fick dock inte bröstförstoringen genomförd.

Varför?

Ibland kan det här med träning och att äta rätt kännas som ett hamsterhjul, man bara maler på och tappar ibland fokus på varför man egentligen tränar. För att fortsätta hålla mig motiverad har jag därför skrivit en lista på varför jag vill vara hälsosam.

1. Jag vill trivas med mig själv. När man känner sig snygg på utsidan så känner iallafall jag att jag får bättre självförtroende och blir en gladare människa. Jag vill kunna ha vilka kläder jag vill utan att behöva oroa mig för ifall det syns några bilringar. Jag vill kunna bada obehindrat på somrarna utan att känna att jag vill gömma mig i en stor handduk.
2. Jag vill undvika sjukdomar. Just nu är jag frisk som en nötkärna men en utav mina största rädslor är faktiskt att bli gammal. Det vore en mardröm att bli svag och sjuk när man blir gammal bara för att man inte har skött om sin kropp rätt. Jag vill bli en frisk och självständig pensionär som orkar mycket.
3. Jag vill vara stark. Förr brydde jag mig inte så mycket om styrka men nu när jag har ett fysiskt jobb där jag bär och drar tungt hela dagarna så måste jag träna för att orka med vissa uppgifter. Sen tycker jag inte om att be om hjälp heller, jag vill kunna lyfta tunga saker själv utan att behöva fråga någon karl ifall de kan göra det istället.
Vad är den främsta orsaken till att ni tränar?

Mat logg 3/1

Frukost: Hallonsmoothie
Mellanmål: 1 tunnbröd med salami
Lunch: Bacon och stekt ägg
Middag: Hemgjorda köttfärsbiffar och skivade rödbetor
Övrigt: Några skivor ost och tre gröna oliver

Motivationsbilder - Nicole Scherzinger (Pussycat dolls)

Jag tycker att Nicole Scherzinger från Pussycat Dolls har en helt fantastisk naturligt vacker kropp. Tänk om man hade de där formerna, och pigmenten ;)

Ätardag

I går hade jag min ätar-dag då jag tillåter mig själv att äta det som jag längtar efter allra mest. Det är många på jobbet som också försöker gå ner i vikt men de flesta av dem erkänner att det ofta faller för frestelsen så fort de blir erbjudna något sött. Tricket är just att låta bli de där spontana sötsakerna som man kanske egentligen inte ens är speciellt förtjust i. Jag är benhård med att bara äta nyttigt på veckodagarna och sen har jag 1 dag i veckan (oftast lördag) då jag äter det som jag verkligen är sugen på. På detta sätt så får man både sötsuget tillfredställt eftersom man bara äter det man verkligen gillar + att det är mycket lättare att vara nyttig resten av veckan när man vet att man får hugga tänderna i sin favorit godbit på lördag. Så ät det du gillar, med måtta!
På min ätar-dag i lördags åt jag naturgodis och "dammsugare" med pepparkaksmak.

RSS 2.0