Cravings

I can resist everything except....grodbollar!
Godis och chips känner jag sällan något sug efter, men när det gäller cravings så är jag alldeles tokig i "grodbollar" som jag kallar dem. Det är någon form av arrak-smet i mitten och marsipan runtom. Är nog väldigt förtjust i just bakelser generellt sett, ifall jag ska ha en "ätar-dag" så trycker jag hellre i mig prinsessbakelser än annat snask. Just dessa grodor brukar jag köpa på Coop Forum för 35 kr förpackningen. Det bökiga är just att de bara säljs i 3-pack och eftersom min kille inte tycker som dem så känner jag att jag måste äta upp alla 3 även fast man känner sig ganska så nöjd redan efter 1.

Mat logg måndag 26/7

Frukost: Smoothie
Mellanmål: 3 knäckebröd med ost.
Lunch: Bacon och två stekta ägg.
Middag: Tonfisksallad med rhode island dressing.
Tonfisksalladen

Det går bra nu

Det går riktigt bra nu, ställde mig på vågen i helgen och den visar för närvarande 60,9 kg vilket betyder en viktminskning på 11,4 kg på lite över 4 månader. Det känns som att man borde vara nöjd snart men fortfarande så ser jag en massa saker i spegeln som jag vill förbättra. Tror egentligen inte att jag behöver gå ner så mycket mer i vikt direkt, utan nu handlar det nog snarare om att bygga muskler för att bli fastare i kroppen. Men det är just det som jag tycker är så svårt, att veta hur man ska träna och äta rätt för att bygga en fin kropp. Har tränat på dyra gym tidigare och testat på personliga tränare men jag blev snarare mer förvirrad än innan eftersom de olika tränarna sa olika saker. Att komma i form kan verkligen vara en djungel!

Nya mätningar

Gjorde lite mätningar i morse och har försökt att illustrera med en nytagen bild ungefär vart jag mäter någonstans. Det enda måttet som jag mätte innan jag började träna och äta nyttigt var midjan och den låg på 86 cm. Nu behövs bara 75 cm av måttbandet så jag har alltså tappat 11 cm i midjemått =) Lår och höfter tänkte jag faktiskt inte på att mäta förrän någon vecka sedan så jag vet faktiskt inte hur mycket jag har lyckats tappa där. Ska se till att bli bättre och hålla koll på mätningarna från och med nu.
172 cm lång

Breakfast smoothie

Här är receptet på den smoothie som jag dricker till frukost varje morgon. Brukar inte använda decilitermått när jag gör den numera så detta är mätt på ett ungefär. Sen kan man alltid ta i mer eller mindre mjölk beroende på hur tjock man vill ha den. Den är god och mättar länge tack vare de fiberberikade havregrynen.
0,5 dl bär (jag brukar oftast använda jordgubbar eller björnbär)
1 banan
1 dl fiberberikade havregryn
0,5 dl yoghurt (brukar använda vanilj eller någon frukt-smak)
Ca 3 dl mjölk

Kommer i mina skinny jeans

Snacka om lycka när jag provade mina gamla skinny-jeans och upptäckte till min förvåning att jag inte bara kom i dem...utan de börjar nästan bli lite för stora. Minns att jag provade dessa jeans för lite mer än ett halvår sedan och då var jag tvungen att dra in magen för att ens kunna knäppa knappen, tragiskt! När de sedan väl satt på så var det inte direkt någon vacker syn, hade en rejäl "muffin top" dvs att fettet vällde ut över byxlinningen. De gick inte att använda då helt enkelt. Vill aldrig gå tillbaks till att känna att man inte kan använda vissa av sina klädesplagg pga att man skäms över hur man ser ut. Never more!

Generation fett

Ska nog kolla på Generation fett på tv 3 i kväll, börjar klockan 20.00. Det brukar vara ganska intressanta personer de möter, oftast sjukligt överviktiga. Visst är det lätt att gå upp i vikt med tanke på alla onyttigheter som är så tillgängliga i dagens samhälle, men hur man kan tillåta sig själv att bli sådär fet som personerna oftast är i programmet fattar jag bara inte. Borde det inte "ringa en klocka" när man inte får plats i en vanlig flygplansstol utan måste betala för två säten?

Dröm kroppar

Ibland när allt känns tungt och det är svårt att stå emot sötsuget så brukar jag titta på bilder på kvinnor med vältränade kroppar, drömkroppar i mina ögon. Då får jag genast motivation att hoppa upp på motionscykeln eller gå en powerwalk, med hopp om att själv kunna få en sån kropp till slut. Detta är ett bra knep som faktiskt funkar bättre än man tror. Vill man ta detta tips ett steg längre så kan man ju alltid tejpa upp bilder på "drömkropparna" på kylen + även tejpa fast mindre smickrande bilder på sig själv där de skavanker man vill få bort framhävs. På så vis så tänker man alltid efter en gång extra varje gång man är på väg att öppna kylen / skafferiet för att äta något onyttigt. Det har aldrig gått så långt att jag faktiskt har tejpat upp bilder på kylen, men visst har det varit nära!

Nicole Scherzinger från Pussycat Dolls.
Fergie från Black eyed peas.
Britney Spears när hon var som mest vältränad.
Kendra Wilkinson från Girls of the Playboy mansion.
Angelica Bremert, Bingo Rimérs förra fru.

Biggest loser

Biggest loser är ett program som jag följer slaviskt. Just nu kan man se reprisen av säsong 5 varje vardag klockan 16.05 på kanal 9. Tycker att det är så motiverande att se så pass överviktiga människor komma i så god form, det bevisar verkligen att det aldrig är för sent att börja träna och bli hälsosam.

Belly

Hittade en bild på min mage som jag tog sommaren 2006 när jag var i som bäst form. Målet är att få samma slanka och fasta midja igen! För några månader sedan kändes det nästan som en omöjlighet men nu när jag har lyckats gå ner över 10 kilo så känns faktiskt inte dröm-magen allt för långt borta =)

Motiverande citat

"Don´t give up what you want the most, for what you want for the moment."

- 10,8 kilo

Ställde mig på vågen i morse och blev överlycklig när jag såg att jag har lyckats nå målet att gå ner 10 kilo. 61,5 visade vågen vilket betyder att jag har gått ner hela 10,8 kg. Känns helt sjukt och nästan overkligt att jag har gått ner nästan 11 kilo på  4 månader, trodde verkligen inte att jag skulle lyckas så här bra.

Nytagen bild

Gjorde ett försök till att ta en ny kropps-bild för en liten stund sen. Även fast det inte riktigt känns så när jag tittar mig i spegeln så tycker jag ändå att jag ser skillnad när jag jämför mig själv på korten. Herregud vad lätt det är att bli storleksblind när det gäller kroppen, har ju faktiskt ändå gått ner hela 9 kilo vid det här laget.

Mat loggen

Har varit dålig på att skriva upp vad jag har ätit de senaste dagarna. Nu när vädret har varit så fint så har jag mest spenderat tid utomhus och inte haft en tanke på att skriva i min mat logg. Frukosten har varit samma varje dag, d.v.s först en smoothie när jag går upp klockan 03.45 på morgonen och sen 4 knäckebrödskivor med ost på vid 7-rasten. Middagarna har mest bestått av kyckling, chicken bits etc. med kokta grönsaker.

Dumma våg

Misstänker att det har blivit något knasigt med min våg. Har tränat duktigt hela veckan, följt dieten och inte ätit varken socker eller kolhydrater, men ändå så står vågen på exakt samma siffra varje dag, både när jag väger mig på morgonen och efter att jag kommit hem från jobbet och ätit, hmm. Blev så förbaskad på vågen i morse så jag bestämde mig för att mäta midjemåttet och visst hade jag lyckats tappa en hel centimeter! Funderar på om man ska köpa en ny våg eller om den kanske ger med sig.

Bild vid 63,5 kg

Tog en ny kropps bild på mig själv för några dagar sedan. Inte det lättaste att försöka fota sig själv med hjälp av spegeln men det gick hyffsat bra iallafall. Ska nog be min pojkvän om hjälp nästa gång och försöka få en riktig helkroppsbild. Vägde 63, 5 kg på kortet, alltså minus 8,8 kg =)

Mat logg söndag 4/7

Exakt samma som lördagen.

Mat logg lördag 3/7

Frukost: Fruktsallad med vaniljyoghurt
Lunch: Ostsmörgås
Middag: Tacoköttfärs med paprika, sallad och tomat.


Mat logg fredag 2/7

Frukost: Fruktsallad med vaniljyoghurt.
Lunch: 10 köttbullar, 2 stekta ägg.
Middag: 2 grillade korvar, 1 paprika, 2 tomater.
Lunchen och middagen

Mat logg torsdag 1/7

Frukost: Fruktsallad med jordgubbar, melon och persika + vaniljyoghurt.
Lunch: 5 fiskpinnar med stuvad spenat.
Middag: Fruktsallad (samma som ovan).

Bild vid 67 kg

Hittade en till kropps-bild på mig själv som jag tog för några månader sedan då jag hade börjat tappa några kilo. Ibland stirrar man på sig själv i spegeln så mycket att det är svårt att se att man faktiskt har tappat flera centimeter, därför ska jag från och med nu bli mycket bättre på att dokumentera viktnedgången med bilder så att man kan gå tillbaka och se att det faktiskt har blivit resultat. På den här bilden tagen för ca 2 månader sedan vägde jag 67 kg.
67 kg, 172 cm.

Mat logg onsdag 30/6

Frukost: Smoothie
Mellanmål: 3 knäckemackor med salami.
Lunch: Fruktsallad med melon, jordgubbar, banan, persika + vaniljyoghurt.
Middag: Köttbullar och falukorv med ärtor.
Middagen

Motiverande citat

"Im not there yet, but Im closer than I was yesterday!"RSS 2.0