Gott nytt år!

Så var nyårsafton äntligen här. Nyår är ju en tid då väldigt många söker förändringar, speciellt vad gäller hälsan, genom att sluta röka, skaffa gymkort etc. Har ni några nyårslöften?
Jag brukar egentligen inte ge nyårslöften men i år har jag iallafall lovat mig själv att jag på allvar ska försöka ta tag i min dröm om att starta eget företag, allt förarbete är egentligen redan gjort så det enda som saknas är att skicka in papperna för att registrera firman. Har funderat kring detta i flera år men aldrig kommit mig för att ta steget fullt ut och verkligen göra det, så detta borde väl vara ett bra nyårslöfte?! Sen har jag givetvis även lovat mig själv att fortsätta vara hälsosam och hålla kilona borta.

Mätningar 31/12

Det var länge sen jag gjorde några ordentliga mätningar men i morse tog jag iallafall fram måttbandet. Har även tagit en bild (med min dåliga mobilkamera) och markerat ut ungefär vart jag mätte. Det har ju faktiskt hänt en del sedan förra gången jag gjorde dessa mätningar. Har tappat totalt 16 cm i midjemått sedan start vilket känns ganska otroligt!
Längd: 172 cm
Nuvarande vikt: 57,1 kg
Midjemått: 70 cm
Höfter: 88,5 cm
Lår: 52 cm
Midjemått vid start: 86 cm
Startvikt: 72,3 kg

Blir så less

Här har man gått och räknat ner dagarna till den 11 januari då jag ska opereras och så ringer de från Art Clinic nu och säger att det inte finns någon narkosläkare tillgänglig den dagen, så istället måste operationen skjutas upp till den 25 januari. Känns väldigt jobbigt då killen redan tagit ut semester för att ta hand om mig + att jag även måste omorganisera en massa annat :( Fast det är nog själva väntan som känns allra jobbigast, jag går som på nålar hela dagarna och nu ska man helt plötsligt vänta ännu längre. Två veckor extra kanske inte låter så mycket men när det är något som man har sett fram emot så länge så känns varje timme som en evighet.

Mage och armar

I dag har Robin och jag varit till gymmet igen, jag körde mage och armar. Känner verkligen hur det ömmar i benen sedan träningen i går och likadant blir det nog med armarna i morgon då träningsvärken kommer, men det är ju bara positivt egentligen.
Efter operationen så lär det dessvärre inte kunna bli något gymmande på ett tag då jag inte får träna underkroppen på ca 3 veckor, och överkroppen lär jag inte få belasta på ett bra tag framöver. Verkligen synd nu när man börjar komma in i rutin med att gå till gymmet på kvällarna, men jag tänker absolut inte fuska och riskera att förstöra läkningen så jag får satsa på promenader och cykling under tiden istället.

Motivationsbilder - Britney

Ibland när jag känner mig alldeles för trött och lat för att orka träna så brukar jag motiver mig själv genom att titta på bilder på kändisar som har just en sån vältränad kropp som man själv önskar att man hade. Någon som inspirerat mig under många år är Britney Spears, iallafall när hon var som mest vältränad i början av sin karriär.

Video Music Awards 2000
VMA 2001
Dessa bilder på Britney i sitt livs bästa form får mig garanterat motiverad till att träna!

Mat logg 27/12

Frukost: Smoothie
Mellanmål: Ett tunnbröd med en skiva salami
Lunch: Gravad lax, vitkålsallad
Middag: Julskinka med senap

Gymmat

Är precis hemkommen efter en "35-minutare" på gymmet. Sambon och hans jobbarkompis brukar gå dit på vardagarna direkt efter jobbet och nu har jag bestämt mig för att bli duktigare på att följa med dem. I dag tränade jag ben och rumpa samt gjorde lite övningar på powerplate i 10 minuter. Det är tur att vibrationsplattorna står i ett separat rum på gymmet för man känner verkligen hur varenda gnutta fett på kroppen dallrar, vilket säkert ser ganska komiskt ut bakifrån :p


Smoothie

Det har blivit mycket vörtbröd till frukost nu under december månad men i dag så gjorde jag smoothie till frukost. Den mättar otroligt bra eftersom det är fiberberikade havregryn i den, kände mig inte alls lika hungrig i dag om man jämför med förra veckan då jag åt bröd innan jobbet. Jag brukar göra i ordning smoothie´n kvällen innan och ställa in den i kylskåpet så att man slipper böka med mixern tidigt på morgonen.
Har skrivit ner receptet förut men här kommer det igen:
0,5 dl bär (jag brukar oftast använda jordgubbar eller björnbär)
1 banan
1 dl fiberberikade havregryn
0,5 dl yoghurt (brukar använda vanilj eller någon frukt-smak)
ca 3 dl mjök

Konsultation nr 2

I all julstress så har jag totalt glömt bort att skriva om hur det gick på min andra konsultation. Jag befann mig iallafall på Art Clinic i onsdags för att träffa Anders ännu en gång och reda ut lite oklarheter. Storleken på implantaten var vi redan överens om (425 cc) så vi diskuterade mest fördelar och nackdelar med placeringar. Jag var ju först inställd på framförplacering men nu har vi kommit överens om att lägga implantatet delvis bakom muskeln, och skulle det visa sig att mina bröstmuskler sitter alldeles för brett isär när Anders väl öppnar upp mig så bestämde vi att han i sådana fall ska lägga framför (så att man slipper "motorväg" mellan brösten).
Jag berättade återigen att jag har ett fysiskt jobb och att jag är rädd att komplikationer ska uppstå ifall jag återgår till arbetet för tidigt. Man har ju rätt att vara hemma i 7 dagar från arbetet utan läkarintyg och Anders trodde inte att det skulle bli några problem. Han sjukskriver en inte på operationsdagen utan känner man att man fortfarande har ont efter 7 dagar så får man ringa in och be om ett läkarintyg. Jag är skeptisk till om jag verkligen bör arbeta efter 7 dagar med bakomplacering och tunga lyft, så jag kommer nog ringa in och försöka få mitt sjukintyg. Jag har redan informerat arbetsgivaren om sjukskrivningen och det var inga som helst problem, och jag vill verkligen inte riskera blödningar etc.
Något som dock gjorde mig lite förvirrad är det här med släta och textuerade implantat. Förra gången sa Anders att vi skulle köra på släta implantat men nu pratade han istället om textuerade. Det verkar finnas för- och nackdelar med båda varianterna så själva ytan har jag inte bekymrat mig så mycket om.
Nu är det bara 2 veckor kvar till operationen och det börjar verkligen kännas. Har skrivit en lista på saker som jag måste handla hem från Apoteket innan det är dax!

Tofu

Titta vilken läcker bild på tofu som jag hittade på Bunnybody´s Twitter sida. Jag var faktiskt vegetarian för flera år sedan men numera så äter jag knappt tofu längre, senast var nog förra sommaren då jag grillade med en kompis som hade tofu med sig. Måste verkligen komma ihåg att köpa med mig det nästa gång jag åker och storhandlar!

Näringsvärde för tofu, 100 g

Energi 79 kcal, 329 kJ
Protein 7,8 g
Fett totalt 4,2 g
Kolesterol 0 mg
Kolhydrater totalt 2,4 g
Kostfibrer 2,5 g
Betakaroten 102 mikrog
Folacin 130 mikrog
Vitamin B12 0 mikrog
Kalium 42 mg
Kalcium 128 mg
Fosfor 126 mg
Magnesium 111 mg
Järn 1,9 mg
Zink 1,6 mg
Selen 1 mikrog



Håll formen under storhelgerna

Här är några tips för jul och nyårshelgerna som jag hittade på Improveme som faktiskt är riktigt bra:


Var selektiv
Det finns faktiskt inget som säger att man behöver äta allt på julbordet. Plocka ut dina favoriter och strunta i att plocka på dig sådant du vet att du egentligen inte gillar.

Den som spar han har
Under julen är det vanligt att man får en hel del godsaker i paketen. Företagspresenter i form av korvar, choklad eller kanske en flaska whisky? Bara för att du fått dem innebär det inte att du måste äta dem. Släng, spar eller ännu bättre ge bort till grannen nästa gång ni blir bjudna på middag.

Hindra suget
Börja dagen med en skål fibergröt eller varför inte en tallrik fil med fiberrika flingor? Om du får i dig fibrer i början av dagen minskar risken att du blir sugen på något sött och du kan istället detta år njuta julgodiset i normala mängder.

Christmas

Så var denna jul över :( Jag är helt tokig i julen och blir nästan lite deprimerad när julafton är förbi, tycker att det är så stämningsfullt med julgran, pynt och julmat! Jag hoppas iallafall att ni hade en trevlig jul som ni fick spendera med nära och kära. Jag har faktiskt inte ätit lika mycket julmat som jag trodde att jag skulle göra men det har givetvis slunkit ner några hemmagjorda Mozartkulor och lite choklad från Alladin asken, så nu ska jag nog titta lite på tv medan jag cyklar på mina kära motionscykel =)

God Jul!

Just nu är jag hemma hos mina föräldrar, pappa är ute och går med hunden och mamma fixar för fullt i köket i väntan på att släktingarna ska komma hit vid 11.30 för att äta julmat. Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att ni får en underbar dag!


Träning

Jag fick en fråga av Emma i kommentarerna som undrade hur jag har tränat för att gå ner i vikt och när jag skummar igenom inläggen nu så ser jag att jag faktiskt inte har skrivit nåt direkt om min träning utan mest bara om kosten. Den största förtjänsten till viktnedgången när det gäller träning är iallafall tack vare min kära motionscykel. Jag köpte denna för ca 3 år sedan på Rusta och då kostade den runt 800 kr. Pojkvännen har använt cykeln en del också så därför har monitorn ramlat av och jag kan inte längre se hur långt eller hur länge jag har cyklat, men det är ju bara att kolla på vanliga klockan. Mitt motto är att cykla på denna i 30-60 minuter om dagen på lågt motstånd, men det måste erkännas att det sällan blir så pass länge varje dag. Vanligtvis brukar jag cykla ca 45 minuter ungefär fem gånger i veckan. Det har varit väldigt lätt att träna på vardagarna då jag haft som rutin att cykla en timme varje kväll medan jag tittat på Biggest Loser på tv. Det är betydligt roligare att cykla när man har ett bra program att titta på, speciellt ett som handlar om just viktnedgång.
Något som jag gjorde mycket i somras var även att ta powerwalks med min hund. Vi brukade gå i ganska rask takt mellan 30-60 minuter åt gången. Nu när vintern är här så känns det inte lika motiverande att gå ut och promenera i kylan så jag väntar nog till våren med att ta lite längre promenader och det är nog även hunden tacksam för i detta väder.
När det gäller själva formandet av kroppen så varierar jag mellan att gå på gymmet som vi har här i bostadsrättsföreningen och mellan att göra hemma-övningar. Just gymmet spenderar jag inte så mycket tid i som jag önskar att jag gjorde men hemma övningarna är jag iallafall duktig med att fullfölja. Jag brukar göra situps, en arm-övning och några rump/ben övningar varannan dag. Jag räknar aldrig hur många situps jag har gjort utan jag kör på tills det krampar i magen + en bit till. Jag varvar "vanliga" situps med sido-situps och jag tror att det blir runt 300 åt gången.

ut i kylan

Usch vilken vargavinter det är i dag, höll nästan på att frysa fingertopparna av mig när jag cyklade till och hem från jobbet i morse, och snart ska man ut igen för om en halvtimme ska jag trampa iväg till Art Clinic. Har redan packat väskan i förväg så att jag inte glömmer att ta med mig blocket med alla frågor som jag har skrivit ner.

Art clinic i morgon

I morgon klockan 9.15 ska jag befinna mig på Art Clinic igen för min andra konsultation med Anders. Det är mest frågor gällande bakomplacering jag har och hur det påverkar träning och mitt fysiska jobb etc. Känns helt galet att det i dag bara är 3 veckor kvar tills man ligger på operationsbordet, om en månad har man bröst liksom!

Krämer

För ett tag sedan så köpte jag Weleda havandeskapsolja i syfte att motverka bristningar då huden tvingas töjas ut väldigt snabbt efter en bröstförstoring. Jag smorde med denna olja varje kväll i nästan två veckor men jag var tvungen att sluta eftersom jag fick utslag i form av röda små knottror som kliade så fruktansvärt. Efter att jag slutat så försvann utslagen tack och lov, så det måste ju ha varit oljan det berodde på.
Eftersom jag verkligen inte vill få hudbristningar så har jag nu skaffat Locobase repair som man kan köpa på Apoteket för 139 kr (100g). Jag har smort in denna kräm dagligen i två veckor nu och tycker att den hittills verkar funka mycket bra, och inga utslag har jag fått heller :)
"Den enda krämen som tillför hudidentiska barriärfettämnen som supplement till barriärfettämnen som fattas. Verkar snabbt och länge - upp till 24 timmar efter en påsmörjning."


Jag har även blivit tipsad om att använda "Cacao butter" Body butter från The Body shop. Det är tydligen nåt ämne i kakaobönan som är bra då man utsätter huden för stora påfrestningar. Jag har dock hört delade meningar om denna kräm då vissa ändå fick en massa bristningar trots flitigt användande, så jag håller mig till min Locobase repair och hoppas på det bästa.

Mina gamla jeans

Jag fick för mig att testa mina gamla jeans som jag alltid brukade använda förut och resultatet av viktnedgången är ganska så häpnadsväckande. Bilderna här ger inte riktigt resultatet rättvisa men byxorna är numera enormt för stora! Köpte dessa jeans på Gina Tricot i storlek 30 för några år sedan och om jag inte missminner mig så brukade jag till och med ha en "muffin top" dvs att fettet vällde ut över byxlinningen när jag knäppte byxorna, och nu kan jag knappt hålla dem uppe. Ett bra sätt att se att man har gått ner i vikt är verkligen att testa gamla kläder.

Dagsformen

Det var länge sen jag fotade så här kommer en bild på dagsformen som jag tog i morse (klicka för att få större). Det är konstigt att man har gått ner så mycket i vikt men fortfarande hittar en massa skavanker och känner sig missnöjd. Känner verkligen att jag skulle vilja bygga lite muskler.

Mat logg 16/12

Frukost: 2 skivor vörtbröd, en halv banan.
Mellanmål: 2 skivor vörtbröd.
Lunch: 2 hot dogs, 3 kokade morötter.
Middag: 3 hemmagjorda köttfärsbiffar, skivade rödbetor.

Quote



"If having a fit body was easy, everyone would have one!"




Mat logg 14/12

Frukost: 2 skivor vörtbröd, en halv banan
Mellanmål: 2 skivor vörtbröd
Lunch: Tonfisksallad (tomat, rivna morötter, sallad) rhode island sås
Middag: 1 hot dog, 2 stekta ägg

- 15,1 kg

Under vinterhalvåret när allt blir kallt och mörkt så har jag en tendens att tappa motivationen för att träna och äta rätt. Denna höst har jag dock varit ganska duktig och hållit igång med cyklandet nästan varje dag men jag har märkt att jag kanske har tryckt i mig lite väl mycket sötsaker på helgerna. Vågen har ändå stått stadigt på 59-60 kg men för ca en vecka sedan fick jag lite panik och vart rädd att kilona skulle börja komma smygande igen. Jag har kämpat alldeles för hårt för att låta allt detta gå till spillo så den senaste veckan har jag tränat precis lika mycket som jag gjorde i somras. Jag brukar väga mig en gång i veckan för att hålla koll på vikten och i dag hade siffrorna sjunkit ända till 57,2 kg vilket betyder en total viktminskning på 15,1 kg.  Blev faktiskt väldigt förvånad över att jag lyckats tappa så mycket i vikt på bara en vecka!


Om en månad...

I dag är det den 11 december vilket betyder att det är exakt en månad kvar tills jag får nya boobies! Tiden går så fort men ändå så långsamt på samma gång. Håller nästan på att länga ihjäl mig. Kommer ihåg när jag tog första steget och ringde till Art clinic i september för att boka konsultation, vilket känns som en evighet sedan. Ska ju på min andra konsultation den 22 december för att ställa lite frågor som jag har funderat över. Jag har förvisso redan haft mailkontakt med Anders angående de viktigaste frågorna men det känns ändå bra att träffa honom in person en gång till innan det är dags för operationen.

Taco night

I kväll tänkte jag och killen äta tacos, men istället för att använda tacoskal / tortillabröd så kommer vi använda oss av salladsblad för att kapsla in innehållet ;) Har aldrig testat denna variant men den lär ju vara betydligt kolhydrat-snålare än det vanliga brödet man använder.  Robin har även bjudit hem en kompis och eftersom han inte reflekterar så mycket över vad han äter så har vi köpt hem ett paket med traditionella tacoskal åt honom, det är ju faktiskt inte alla som gillar low-carb metoden.

Mat logg torsdag 9/12

Frukost: 2 skivor vörtbröd, 1 äpple.
Mellanmål: 2 skivor vörtbröd med ost.
Lunch: Tonfisksallad, 1 äpple.
Middag: Korv-omelett.

Mat logg tisdag 7/12

Det var länge sen jag skrev en mat logg så här kommer en lista på det som jag åt i går. I somras skrev jag ner allt jag åt i ett speciellt block men det blev lite jobbigt i längden att skriva ner allt så fort man käkade något. Men det är verkligen bra att kunna gå tillbaka och se hur man åt för att nå sitt resultat.

Frukost: 2 skivor vörtbröd, 1 banan.
Mellanmål: 2 skivor vörtbröd
Lunch: chicken-bits och kokade morötter
Middag: pangasius filé och stuvad spenat
En rolig sak är att jag även har lyckats influera pojkvännen till att minska på kolhydraterna. Han klagade på att han tyckte att han började se lite pluffsig ut, men nu har han redan gått ner några kilo.

...

I dag berättade jag för min arbetsgivare på jobbet att jag har fått operationstid och att jag kommer behöva vara sjukskriven i några veckor. Jag har varit lite nervös för att berätta detta för henne trots att jag vet att man har full rätt att vara sjukskriven vilken operation man än genomför, så länge man har läkarintyg. Jag sa att jag kommer vara borta ca 1-2 veckor beroende på hur ont jag har, och hon tyckte faktiskt att jag skulle be läkaren sjukskriva mig så länge som det behövs. Nu vet ju inte arbetsgivaren om att det är en bröstförstoring jag ska göra, utan jag har bara sagt att läkaren ska skära i bröstmuskeln och att jag inte får lyfta tungt. "Ta det lugnt och tänk på dig själv" sa hon, så det känns verkligen skönt att arbetsgivaren är på ens sida iallafall.

Fått brevet

I fredags fick jag hem brevet från Art Clinic innehållande två fakturor, information samt två kontrakt som skulle skrivas under och returneras. Postade kontrakten på lådan i dag och betalade 20% av operationskostnaden (8300 kr) i går så nu finns det ingen återvändo ;) Resten av summan ska betalas senast den 1 januari. Jag skulle gärna vilja ha en bekräftelse på att pengarna kommit fram sen, det är ju trots allt ganska stora summor det handlar om.

Fakturor och kontrakt

Var tvungen att ringa till Art Clinic igen. När jag pratade med en sjuksköterska efter min konsultation så lät det som att de skulle skicka ut betalningsinformationen och kontraktet ganska omgående, men eftersom jag ännu inte har fått något brev från dem så fick jag för mig att de hade glömt bort mig, eller att brevet hade kommit bort. Men nu när jag ringde till kvinnan i receptionen så sa hon att de hade en hel hög med fakturor etc. att skicka ut och var tvungna att prioritera dem som ska operera sig i december. Men mina papper låg iallafall snällt och väntade i högen. Inte för att jag direkt vill betala de där 41500 kronorna, men jag vill ändå säkerställa att jag verkligen får min operationstid den 11/1. Allt det här känns fortfarande ganska overkligt! Man har gått i flera år och funderat och samlat mod, och nu helt plötsligt händer det.

RSS 2.0