Olika typer av rynkor

Jag hittade precis Hanna Robinells blogg där hon skriver om skönhet, hud och olika behandlingsmetoder. Hon är auktoriserad hudterapeut och ger många bra tips på både produkter och behandlingar som håller huden ung och fräsch. Ett inlägg som jag fastnade speciellt för på hennes blogg handlar om olika typer av rynkor.

 

 

Torrhetslinjer kan dyka upp i relativt tidig ålder. Dessa beror på att vi har för lite fukt i huden. Vi kanske har tvättat huden för mycket med uttorkade produkter och smörjt in oss med en allt för lätt kräm som innehåller ingredienser som bara jobbar på ytan. Huden blir torr och en ytlig rynkighet uppstår. Dessa kan vi lätt behandla med rätt hudvårdsprodukter som innehåller ingredienser som ökar hylaluronsyra produktionen och som också bevarar fukten i huden. Lättare kemiska peelingar kan också behövas. Efter en tids användning kan i se en tydlig förbättring på dessa typer av rynkor.


Mimiska rynkor är linjer som framträder när vi exempelvis skrattar eller rynkar pannan. Rynkorna i pannan kallas ibland för missnöjesrynkor eller bekymmersrynkor. Dessa kan vi i tidigt skede förebygga genom att åter igen använda bra hudvård. IPL- Skinrejuvination eller laser Skintightning, som stimulerar huden till att bilda kollagen är behandlingar som ger huden bättre spänst och elasticitet. Små mängder Botox passar bäst på mimiska linjer. Börjar vi i tid kan vi förhindra att de mimiska linjerna blir djupa och permanenta.

Permanenta rynkor är de rynkor som finns där vare sig du skrattar eller ser bekymrad ut. Rökrynkor runt munnen hör till denna kategori. Och jag är ledsen vänner, men krämer kan inte trolla bort dessa typer av rynkor, vad än reklamen säger. Linjerna behandlar men bäst med hyaluronsyra fillers eller Fraktionerad laser. När du sen uppnått ett resultat man önskar, gäller det att bibehålla detta resultat och det gör du bäst med effektiv hudvård och glycolsyra peelingar.

Bilden här illustrerar hur djupt i huden de olika rynkorna ligger. Det ger oss en bild av hur djupt i huden vi måste jobba för att komma åt de permanenta rynkorna, eller som de kallar de här- veck.

(Information tagen från Hanna Robinells blogg.)

Kommentarer
Postat av: Johanna - En ryttare, en dröm!

Ja det är ju skönt :D hur gammal är du då?

2011-10-10 @ 13:25:00
URL: http://www.johannaagren.blogspot.com
Postat av: EMMAS!

hehe ja :D kram

2011-10-10 @ 13:40:56
URL: http://HTTP://EEMMA.SE
Postat av: Goda frestelser

tack :)

2011-10-10 @ 14:35:26
URL: http://godafrestelser.blogg.se/
Postat av: Anna Pettersson

Hejhej, har en tävling på min blogg ! kika in och var med vetja :) kyssh.devote.se

2011-10-10 @ 15:38:21
URL: http://Kyssh.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0