Mat logg tisdag 29/6

Frukost 1: Smoothie
Frukost 2: 3 st knäckebröd med salami.
Lunch: Fruktsallad (banan och melon) med vaniljyoghurt.
Middag: 6 köttbullar, 4 skivor falukorv med ärtor.
Fruktsalladen

Mat logg måndag 28/6

Frukost 1: Två mörka limpskivor med ost.
Frukost 2: Två ljusa limpskivor med ost.
Lunch: Två skivor gravad lax. Fruktsallad med banan och melon + lite vaniljyoghurt.
Middag: Sju skivor falukorv, två stekta ägg.
Ifall ni undrar varför jag äter frukost två gånger så beror det på att jag börjar jobba klockan 5 på morgonen och därför äter lite både innan jag åker till jobbet samt på frukostrasten vi har klockan 7. Har ett ganska fysiskt och tungt jobb där man aldrig får sitta ner så just frukosten är jag väldigt noga att aldrig slarva med.

Mätningar

Längd: 172 cm.
Startvikt: 72,3 kg.
Midjemått vid start: 86 cm.
Nuvarande vikt: 63,9 kg.
Nuvarande midjemått: 78 cm.
-8,4 kg och -8 cm midja!

Före-bild

Jag har ju som sagt redan hunnit träna en del och tappat ca 8 kg så därför kan jag inte bjuda på någon färsk före-bild. Har letat med ljus och lykta efter bilder som visar hur jag såg ut innan jag började träna och äta nyttigare, men med tanke på hur missnöjd jag var med min kropp innan så ställde jag aldrig upp på bilder. Lyckades bara hitta en endaste bild på mig själv och det var från nyår. Det var maskerad tema och jag klädde ut mig till indian, därav den underliga utstyrseln ;)
Före

Första inlägget

Surfade runt på internet som vanligt i dag efter jobbet och råkade av en slump klicka in mig på en vikt-blogg som jag blev väldigt imponerad utav. Sökte vidare och upptäckte att det finns en hel uppsjö av bloggar som handlar om träning, diet, fitness, hälsa m.m. För att motivera mig själv (och kanske även andra) så har jag nu bestämt mig för att också starta en "gå-ner-i-vikt" blogg. Det kanske inte blir världens mest spännande läsning men det är iallafall ett bra sätt att hålla koll på vad man vägde och hur man såg ut vid vilken tidpunkt. Nu har jag ifs redan tränat i några månader och hunnit tappa ca 8 kg innan jag kom på idén med att starta en blogg, men eftersom målet ännu inte är nått så tänker jag iallafall dokumentera den fortsatta resan med bilder, mat-logg och mätningar.

Själva namnet på bloggen kom jag på av en ren slump. Kom att tänka på 50 Cent`s film Get rich or die tryin´och insåg att det här med att komma i form är något som man bara måste bestämma sig för att göra, nu eller aldrig! Har testat dieter och diverse träningsformer förut som inte blivit speciellt långvariga, man kan nog kalla mig en jojo-bantare, men nu känns det verkligen som att jag är på rätt spår med en kost som ger resultat och en träningsform som har blivit en naturlig del av vardagen.

RSS 2.0