Ansiktets zoner

Visste ni att olika hudproblem som man har kan sättas i samband med olika organ i kroppen? Det grundar sig på den kinesiska diagnostiken. Hudvårdsmärket Dermalogca kom för några år sedan med något de kallar för Face Mapping, det är en typ av hudanalys där man delar in ansiktet i 14 olika zoner och där varje zon är kopplat till ett organ i kroppen.

 

 

Zon 1 och 3 är kopplad till matsmältningen och urinblåsan. Har man problem i dessa områden med orenheter kan det bero på trög mage. Det kan även bero på dålig rengöring.

Zon 2 mellan ögonbrynen kallas för “wine and dine området.” Har man problem här kan det bero på intag av mycket fet mat eller att man äter sent på kvällen. Kan även kopplas till laktosintolerans.

Zon 4 Höger öra är kopplad till njurarna. Mycket snack i telefonen kan orsaka orenheter och pormaskar bakom öronen. Varma öron kan vara en indikation till överansträngda njurar. Koffein och rött kött kan också påverka.

Zon 5 Höger kind, är kopplad till bihålor och lungor. Rökning, bihåleproblem och luftrörsproblem. Rökare kan ofta ha problem med ytliga kärl och rynkor vertikalt kan vara tecken på en längre tids ansträngning av lungorna.

Zon 6 Höger öga, är kopplad till njurar och allergier. Problem i detta område kan orsakas av make up eller näringsbrist. Glasögon kan även påverka huden. Svullnad och mörka ringar är oftast ärftligt men kan förvärras av sömnbrist eller dålig utrensning av slaggprodukter.

Zon 7 Näsan och området mellan näsa och mun är kopplat till hjärta och fortplantningsorgan. Utslag och orenheter på överläppen kan bero på menstruation, p- piller eller graviditet. Röd näsa kan vara tecken på högt blodtryck.

Zon 8 Vänster öga, se zon 6

Zon 9 Vänster kind , se zon 5

Zon 10 Vänster öra se zon 4

Zon 11 Vänster sida av hakan. Är kopplad till äggstockor och testiklar. Kan ha ett samband med hormonella förändringar

Zon 12 Hakan är kopplad till fortplantning och tunntarm. Hårväxt kan bero på hormonella förändringar. Orenheter kan bero på matsmältningsproblem.

Zon 13 Höger sida av hakan, se zon 11

Zon 14 Hals och dekolletage, kan bero på stress. Akne utslag kan bero på stress. Pigmentering kan avslöja överdrivet solande. Det är också i detta område som de första ålderstecknen syns.

 

Detta är bara en vägledning och ingen läkardagnos. Vet man med sig att man haft problem länge i ett område i ansiktet så kan de vara idé att uppsöka en läkare och kolla att allt står rätt till. Information från hannarobinell.se

Kommentarer
Postat av: Anonym

181 vart jag

2012-03-26 @ 16:44:14
URL: http://mosansliv.blogg.se/
Postat av: CASSANDRA - LINNEN MED FINA TEXTER!

bra tips osv där!:)

2012-03-26 @ 16:48:10
URL: http://bruudar.blogg.se/
Postat av: Tammy

Hej! Jag visste att blemmor osv hade ett samband med organen men inte hur själva uppdelningen var. Verkar stämma rätt bra på mig!

Tack för info! :)

2012-03-26 @ 19:57:40
URL: http://tammytalar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0